praktijk weg-wijs kindercoaching

Brugklastraing “Van 8 naar 1!”

Naast individuele coaching zijn er mogelijkheden voor uw kind om in een kleine groep aan de slag met onderwerpen die op dát moment belangrijk zijn.

 

Brugklastraining “Van 8 naar 1!”

Open dagen…. En na een verdiende zomervakantie start uw kind in de eerste! Wat betekent dat voor hem/haar? Wat verandert er, wat blijft er hetzelfde?

Met de brugklastraining “Van 8 naar 1!” leert uw kind van alles om een start te kunnen maken op de nieuwe school: wat verandert er, vriendjes, pestkoppen, contact leggen met nieuwe kinderen, docenten, omgaan met sociale media.

Voor :

  • Voor jongens en meisjes die onzeker/faalangstig zijn op sociaal gebied: het kind leert zich sterker te presenteren en om efficiënter om te gaan met “pestkoppen”.
  •  Kinderen die moeite hebben met veranderingen en overgangen. Dit kunnen kinderen zijn met een diagnose als autisme of ADHD. Na deze brugklastraining kan individuele begeleiding bij plannen en organiseren van huiswerk een mooi vervolg zijn.
  • Kinderen met leerproblemen. Door deze leerproblematiek is de uitdaging op leergebied in de brugklas vaak groot. Hierdoor kunnen zij zich extra onzeker voelen over hun mogelijkheden. Door de brugklastraining wordt de overgang op sociaal-emotioneel gebied goed voorbereid en kan dit al een stuk rust brengen.

Het is belangrijk dat uw kind gemotiveerd is om aan de training deel te nemen. Daarom vindt er een intake-gesprek plaats samen met uw kind.

Waar:  Praktijk Weg-Wijs kindercoaching en begeleiding, Willy Brandtplein 4, Doetinchem.  (bovenverdieping basisschool ’t Prisma)

Wanneer: 5 bijeenkomsten van 1 1/2 uur. Hiervan zijn er 3 vóór de zomervakantie en 2 ná aanvang in de brugklas. Er wordt gestart met een intakegesprek met ouder(s) en kind. Er wordt afgesloten met een telefonische evaluatie met de ouders. Exacte data zijn nog nader te bepalen.

Kosten: €35,- per bijeenkomst/gesprek: intakegesprek, 5 bijeenkomsten, telefonische evaluatie. Materialen en boekje: €20,-  Het totaalbedrag wordt in twee delen gefactureerd.

Denkt u dat uw kind baat heeft bij dit bijzondere traject? Neem dan contact op om uw kind op te geven. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar!

“Samen op weg naar je eígen wijsheid!”